Fair Trade Shop Globalen drivs av föreningen Världsbutiken Globalen och hade under många år sin butikslokal på Sysslomansgatan 2 i Kyrkans Hus. Nu har vi dock till slut hittat en lämplig lokal dit vi flyttade 15 mars 2021. Det är den främre delen av det som tidigare var musikbutiken 4 Sound på Kungsängsgatan 20. Det är bredvid Myrorna och i kvarteret efter det att Kungsängsgatan upphör att vara den centrala gågatan.

.

Det är en lokal som är betydligt större än den gamla på Sysslomansgatan vilket öppnar för en utökning av sortimentet. Det har möjliggjort utökning av livsmedelssortimentet. Fokus ligger på det som också är ekologiskt. Om vi får finansiering kommer vi även att satsa på automater för lösviktsförsäljning något som ännu inte finns i Uppsala centrum. Insamling pågår som bäst. Klicka på länken till kampanjen http://gf.me/u/zkjjqa.

Tack vare generösa bidragsgivare har vi kunnat finansiera vårt flytt. Vi har använt en ”crowdfunding”-kampanj på GoFundMe.com. Välkommen in i vår nya stora härliga butik och se hur fint det blev!