Kokosblomsocker oraffinerat

34,00 kr

Fair Trade-producerat kokosblomsocker från Indonesien. Det smakar inte som kokos, som namnet kan antyda, utan imponerar med en fyllig, stark karamellton.

Slut i lager

Artikelnr: 4030254433978 Kategorier: , , Etiketter: , , ,

Beskrivning

Produktinformation

Kokosblomsocker oraffinerat 200 g

Kokosblomsockret smakar inte som kokos – som dess ursprung skulle antyda. Den imponerar med en fyllig, stark karamellton och kan användas som vanligt bordssocker för att söta bakverk, kakor, desserter och drycker, men innehåller mer näringsämnen. Kokosblommorna ger brunsockerjuicen, som förtjockas över öppen eld under konstant omrörning tills sockerkornen nås.

Allergiråd: glutenfri, äggfri, jästfri, mejerifri, nötfri, vegan
Ingredienser: Kokosblomsocker°*

*från certifierat ekologiskt jordbruk
°från fair trade

fair trade andel: 100%

Näringsvärde per 100 g: Energi 1650 kj/394 kcal, fett 0 g, kolhydrater 98,2 g, därav socker 98,2 g, protein 0 g, salt 0,05 g

Producent

Mitra Abadi (PMA) Indonesien. Profil Mitra Abadi (PMA) är en utvecklingsbyrå och exportföretag baserat i Tangerang nära Jakarta på ön Java i Indonesien. PMA arbetar med flera småbrukargrupper organiserade i kooperativ eller som företag.

PMA verkar för att öka medvetenheten bland indonesiska bönder om den stora potentialen hos Indonesiens livsmedelsprodukter och man stödjer omställning till ekologiskt jordbruk och rättvis handel. Tillsammans med bönderna utvecklar man metoder för ekologisk odling med syfte att skydda miljön och förbättra kvaliteten på skörden och produkterna. Man har till exempel bytt från palmolja till kokosolja.

Leverantör

Vi importerar produkten via det tyska företaget El Puente som är en pionjär inom import av Fair Trade-varor i Europa.
El Puente har ett brett utbud av konsthantverk, kaffe, mat och kosmetika från Afrika, Asien och Latinamerika. De arbetar med småbönder, familjeföretag och lokala rättvisemärkta organisationer i över 40 länder. El Puente är också medlem i WFTO.

Du kanske också gillar …