Vi söker butiksbiträde

Om jobbet
Vill du vara en del av utvecklingen mot en mer rättvis handel i världen? Vill du arbeta med butiksarbete och marknadsföring i en ideell förening? Då är Fair Trade Shop Globalen den rätta arbetsplatsen för dig!

Om Fair Trade Shop Globalen: 

Fair Trade Shop Globalen är en butik i centrala Uppsala som säljer livsmedel och hantverk från producenter i Afrika, Asien och Latinamerika. Varorna är tillverkade under schyssta förhållanden och syftet med butiken är att bidra till en hållbar utveckling med respekt för människa och miljö. Vi har nyligen startat en webbshop och är även aktiva på Facebook och Instagram. 

Fair Trade Shop Globalen drivs av en ideell förening som leds av en styrelse. Arbetet utförs för närvarande av tre deltidsanställda samt ideella volontärer. När nu en av våra anställda slutar söker vi en medarbetare på 40-50% som kommer att fördela sin tid mellan arbete i butik, webbshop och sociala medier. 

Om dig som söker jobbet:

Du drivs av solidaritet, hållbarhet och miljö. Du har goda kunskaper i det svenska språket och minst gymnasiekompetens. Du är ansvarsfull, serviceminded, nyfiken och intresserad av människor. Du är proaktiv så väl som självständig och van att arbeta på ett organiserat och strukturerat sätt. Då vi är en liten organisation behöver alla bidra och hjälpas åt vilket ger dig möjlighet att hugga i och ta initiativ för att påverka och förbättra arbetet. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper men har du tidigare arbetat i butik eller med sociala medier är det meriterande.

Dina arbetsuppgifter:

I butiken kommer du att sköta kassaarbete, kundkontakter och information om våra produkter och producenter samt hantera leveranser och exponera varor. Arbetet leds och fördelas av butiksföreståndaren som du kommer att arbeta tätt tillsammans med. Beroende på dina intressen och tidigare erfarenheter kan det så småningom ingå inköpsarbete och kontakt med producenter och leverantörer. Alla medarbetare och volontärer delar på städning utanför butikens öppettider. 

Utöver butiksarbetet kommer du att jobba med olika marknadsföringsprojekt och evenemang tillsammans med vår marknadsföringsgrupp som består av 3-4 kreativa personer. Dina idéer och initiativ kommer att ha stort inflytande på strategi och innehåll. 

Vi kommer att ge dig en internutbildning inom Fair Trade så att du ska känna dig trygg i att informera och diskutera konceptet med våra kunder. Arbetsgraden kan diskuteras liksom tillträdesdag, men gärna så snart som möjligt! Möjlighet finns att börja som timanställd om du skulle vilja känna dig för. Vi har avtalsenliga löner och tillämpar 6 månaders provanställning. 

Om anställningen
Lön
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Var ligger arbetsplatsen?
Kungsängsgatan 20
75322 UPPSALA