Beskrivning
Produktbeskrivning
Zotter Choklad Whisky/Karamell/Pecannöt, 70 g
Mörk choklad° fylld med whiskeykolaganache°(30%) och pecannougat°(30%) – innehåller alkohol (> 2%)
Pekannötsnougat, sötad med lönnsocker, raffinerad med lite vit choklad och massor av små pekannötsbitar som är karamelliserade i lönnsocker. Dessutom en söt whiskyganache gjord på karamellcouverture och Steiermarks whisky från David Gölles. En elegant whisky som är destillerad från regional dinkel och fick mogna i åratal på ekfat. Allt till sist täckt med klassisk mörk choklad med 70% kakaohalt.
Ingredienser: rårörsocker°*, kakaomassa°*, PECANNÖTTER°(14%), kakaosmör°*, MJÖLK KARAMELLPULVER°(5%: SKUMMJÖLKSPULVER°, socker°), whisky° (5%), SMÖR°, HELMJÖLK°, stärkelsesirap°, invertsockersirap°, HELMJÖLKSPULVER°, risdryckspulver° (ris°, solrosolja°, salt), helrörsocker°*, skummjölkspulver°, emulgeringsmedel: lecitin (SOJA)°, stensalt, SÖTT VASSLEPULVER°, vaniljstångspulver°*, kanel°*, chili “Bird’s eye”°
Kakao (kakaomassa och kakaosmör): Minst 70% i mörk choklad°
*från rättvis handel, totalt rättvisemärkt innehåll: 68 %
°från kontrollerat ekologiskt jordbruk
Helmjölkspulver från de tyrolska ekologiska fjällbönderna ”Bio vom Berg”.
Kan innehålla spår av alla sorters nötter, jordnötter, ägg, sesam och gluten.
Näringsvärde per 100g
Energi KJ 2335
Energi kcal 560
Fett 39 g varav mättade fettsyror 18 g
Kolhydrater 40 g varav sockerarter 36 g
Protein 6,0 g
Salt 0,11 g
Producent
Zotter Schokoladen Manufaktur är Fair Trade-certifierat och medlemmar av WFTO – the World Fair Trade Organization och räknas också till ett av Österrikes mest hållbara företag. Chokladen tillverkas enligt bean-to-bar-metoden vilket innebär att alla delar i produktionskedjan, från rostning och malning av kakaobönorna till färdiga chokladkakor, görs i den egna fabriken. Man köper kakaobönorna direkt från producenterna och alla ingredienser kommer också från ekologiska odlingar.
Leverantör
Vi importerar Zotter-choklad via LiNDROOS Hälsa