Intresseanmälan


Plats och tid 2024

Datum och tid: 14 december klockan 11-16

Plats: Uppsala Missionskyrka, S:t Olofsgatan 40, Uppsala

Vem kan delta på Schysst Jul?

Alla organisationer/föreningar/grupper som har ett uttalat och medvetet engagemang för globalarättvisefrågor och mänskliga rättigheter kan medverka på Schysst jul Uppsala.

Ställer man upp som försäljare på marknaden ska man också styrka att de varor som säljs leverupptill definitionen för rättvis handel som formulerats av Nätverket Rättvis handel eller på annat sätt bidrar till en social och globalt hållbar utveckling, tillexempel genom ekologisk produktion och återbruk.

”Rättvis handel är ett handelssamarbete, baserat på dialog, öppenhet och respekt som verkar för en rättvisare världshandel. Det bidrar till hållbar utveckling genom att erbjuda bättre handelsvillkor och garantera rättigheter för marginaliserade producenter och arbetare-framförallt i Syd. Organisationer för rättvis handel med stöd av konsumenter aktivt engagerade i att stödja producenter, att öka medvetenheten och kampanjarbete för förändringar i de regler och den praxis som den konventionella internationella handeln.”

Från Nätverket rättvis handel (folkbildning.net)


Intresseanmälan

Passar din organisation/förening/företag in bland kriterierna? Skriv en kort presentation om dig själv och skicka din intresseanmälan till oss: schysstjuluppsala @ outlook.com

Ett bord kostar 700kr och två bord 1200kr


Utställare 2022

Här kan du se 2022 års utställare..